Strategic Account Director

Functieomschrijving


Annalect maakt onderdeel uit van OmnicomMediaGroup en specialiseert zich in marketingtechnologie, data en analytics. Ons doel is om adverteerders en bureaus in staat te stellen om data-driven marketing resultaten te behalen door de beste data, technologie en analytics oplossingen te bieden. Dit doen we zowel met eigen lokaal en internationaal uitgerolde systemen als met consultancy die los staat van onze technologie. Annalect werkt in Nederland onder meer voor Renault, CarNext, Independer, Pepsico en McDonald’s en is een Google Marketing Platform Sales Partner en Relay42 Partner.


Enablement binnen Annalect

Het Enablement team is verantwoordelijk voor het het beheren van onze klantrelaties en de samenwerking met de klantenteams binnen OmnicomMediaGroup. Daarnaast is Enablement betrokken bij commerciële trajecten zoals pitches en het opzetten van grote en kleine projecten voor klanten op het gebied van data, technologie en analytics. De mensen in het Enablement team zijn samen met het sales team de voorhoede die ervoor gaan zorgen dat Annalect in de aankomende jaren flink gaat groeien. Omni is hierin cruciaal. Omni is het door Annalect ontwikkelde marketing and insights platform dat wereldwijd binnen Omnicom als operating system is uitgerold en het staat daarom centraal binnen Enablement en Annalect in bredere zin. Het Enablement team zorgt ervoor dat Omnicom bureaus het maximale uit Omni kunnen halen. Tot slot werkt het Enablement team nauw samen met collega’s in de gehele regio (EMEA).


Wat kom je doen?

Als Strategic Account Director ben je het eerste aanspreekpunt voor onze klanten en de klantenteams binnen OmnicomMediaGroup en adviseer je over alle oplossingen die Annalect aanbiedt of dat nu een attributieonderzoek is of een custom bidding algoritme. Je primaire taak is ervoor zorgen dat deze oplossingen zoveel mogelijk toegevoegde waarde opleveren voor klanten. Dit doe je gedurende het gehele traject, vanaf het moment dat een project voorgesteld wordt en de juiste specialisten aangehaakt moeten worden tot het moment dat de laatste analyse opgeleverd moet worden. Geen dag is voor het Enablement team hetzelfde. Waar de ene dag kan bestaan uit het voorbereiden van een voorstel om een attributieonderzoek voor een klant uit te voeren, kan een andere bestaan uit het meewerken aan een grote pitch voor een van de media- of creatieve bureaus.

Functievereisten

Wat we vragen

 • Minimaal 5 jaar ervaring in de (digitale) media of marketing, bij een bureau of aan klantzijde. Ervaring in een salesrol is een pré.
 • Een voorliefde voor advertising en marketingtechnologie zoals Google Marketing Platform en de data die erin zit.
 • Je bent een self-starter die niet bang is om initiatief te nemen. Mogelijkheden komen naar je toe, maar we verwachten ook dat je het ondernemerschap hebt om die zelf te kunnen cultiveren.
 • Van nature ben je nieuwsgierig en leergierig en je wilt je verdiepen in de complexe wereld van data-gedreven marketing waarin Annalect zich begeeft. Je vindt het leuk om constant jouw kennis bij te blijven spijkeren.
 • Je vindt het leuk om te presteren en te presenteren, ook onder hoge druk.
 • Een drive om samen te werken, zowel binnen OmnicomMediaGroup als erbuiten.
 • Je bent in staat om zeer complexe materie op een eenvoudige manier uit te leggen. Andersom ben je ook in staat om de implicaties van klantvragen te overzien en te bespreken.

Wat we bieden

 • Een prachtbaan in een innovatieve omgeving waar technologie, data en analytics centraal staan.
 • Het gevoel van je eigen startup maar dan wel binnen een bureaugroep die werkt voor enkele van de grootste adverteerders in Nederland.
 • Een plek in een multidisciplinair, enthousiast team van getalenteerde en ervaren mensen die als doel hebben om met Annalect 10 keer zo groot te worden.
 • Veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een salaris dat daarbij past met verder uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals de mogelijkheid om 40% thuis te werken.