Social Specialist OMD

Functieomschrijving


De OMD Family, een bijzondere club, waar je als Social Specialist zomaar onderdeel van kunt worden. Als nieuw lid van de familie voeg je direct iets moois toe. Je maakt onze klanten nóg succesvoller. Door ze te laten shinen op die plekken waar het opvalt. In de stortvloed van advertenties en informatie springen de campagnes van jouw klanten eruit.

Dat is wat we dagelijks doen, voor de mooiste klanten. Wat denk je van McDonalds, Renault en PepsiCo? Online, offline, van Instagram tot billboard, we raken mensen. En dat doen we zo goed dat het awards oplevert. De AMMA, SpinAward, Effie, SponsorRing, ze prijken allemaal in de prijzenkast van Omnicom Media Group (OMG), waar we onderdeel van uitmaken.

Jouw waarde als Social Specialist bij OMD

Als (Senior) Social Specialist doorgrond je briefings en ga je voor klanten op zoek naar de vragen die je helpen bij het maken van tactische keuzes over social media platformen. Daarbij ondersteun je het team in het adviseren en inspireren van klanten op het gebied van social media ontwikkelingen en oplossingen.

Je bent verantwoordelijk voor het bedenken, opzetten, bouwen en monitoren van social advertising campagnes. Je werkt met alle verschillende social platformen, zoals Facebook, Instagram, Snapchat, Pinterest en TikTok.

Je hebt regelmatig contact met klanten en we moedigen je aan om op zoek te gaan naar nieuwe technologische mogelijkheden.

Je zorgt voor coördinatie tussen de betrokken partijen bij campagnes (creatief bureau, communication consultant, klant); rapporteert de resultaten van de ingezette middelen regelmatig, je volgt best practices binnen het team, signaleert tijdig en communiceeert mogelijke oplossingen bij obstakels.

Je signaleert new business of cross-selling kansen op bestaande klanten en pakt die samen op met het klantenteam.

Je bent een teamspeler met positieve energie , die enthousiast is om te blijven leren en ontwikkelen.

We are people obsessed bij OMD

En dat merk je, want relaties zijn voor ons van grote waarde. Onderling en met onze klanten. We vinden je persoonlijkheid het belangrijkst en staan dan ook open voor elkaars mening en ideeën. Wat wil je bereiken? Jij hebt de regie over je groei en wij faciliteren de mogelijkheden. Dus toon vooral initiatief en je carrière neemt een enorme vlucht. Groeien in je specialisme of juist een hele andere kant op, werken met klanten in het buitenland? Het kan allemaal!

Connected Teams & Tools

Ons teamgevoel is sterk. Je bent zelf verantwoordelijk voor je werk en carrière maar als collega’s zijn we er altijd om je te helpen. Onze focus? De beste oplossing voor onze klanten. Onze aanpak? Slimme campagnes creëren, die volledig data gedreven zijn. Via ons eigen unieke Omni platform, cool toch? Het geeft onze klanten de kans de best mogelijke beslissingen te nemen over hun branding en campagnes. En dat is ons motto: Better decisions, faster!

Ons aanbod aan jou

Alle ruimte om te groeien met vrijheid en vertrouwen om te excelleren in je werk. Jij neemt je werk serieus en wij jou. Dus bieden we je:

  • Fun! Zoals vrijdagmiddagborrels, feestjes met publishers, bootcamp sessies, ons kerstfeest en teamuitjes naar bijvoorbeeld festivals (zodra het weer kan natuurlijk, tot die tijd zorgen wij voor voldoende online gezelligheid).
  • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en te groeien binnen je functie en binnen OMD. We werken hiervoor met performance cycles en we beschikken over een People Champion, die je in kan schakelen voor je Persoonlijk Ontwikkel Plan.
  • Vakantiedagen: 27 per jaar om je van de nodige ontspanning te voorzien.
  • Een mooi salaris. Zelfs voor een baan die voelt als hobby is het fair om betaald te krijgen.
  • Een plek binnen de OMD Family. Check alvast ons Instagramkanaal.

Functievereisten


Jouw tools

Je brengt positieve energie, leergierigheid en enthousiasme met je mee. Daarbij heb je:

  • Een hbo- of wo-diploma.
  • Ervaring in het bedenken, opzetten, monitoren en evalueren van social media advertising campagnes.
  • Bij voorkeur ervaring met social media tools, zoals de Facebook Business Manager, Sprinklr, The Next Ad en SocialBakers.
  • Een sterk analytisch vermogen.
  • Positieve energie waarmee je anderen inspireert.

Let’s go!

Realiseer jij next level social mediacampagnes? Solliciteer dan direct. Toch nog een vraag?

Je kunt dan contact opnemen met elske.hartwig@omd.com.

Ben jij degene die zich zal aansluiten bij ons team? Wij kijken ernaar uit!