Search Technology Platforms Consultant

Functieomschrijving

Annalect maakt onderdeel uit van OmnicomMediaGroup en specialiseert zich in marketingtechnologie, data en analytics. Ons doel is om adverteerders en bureaus in staat te stellen om data-driven marketing resultaten te behalen door de beste data, technologie en analytics oplossingen te bieden. Dit doen we zowel met eigen lokaal en internationaal uitgerolde systemen als met consultancy die los staat van onze technologie. Annalect werkt in Nederland onder meer voor Renault, CarNext, Independer, Pepsico en McDonald’s en is sinds 2016 een Google Marketing Platform Sales Partner.


Technology binnen Annalect
Het Technology team is binnen Annalect verantwoordelijk voor al het werk op het gebied van marketing technologie, cloud engineering, first party data en activatie. Hierbij kun je denken aan het implementeren van nieuwe tools en features, het automatiseren van datastromen, site en app tagging werkzaamheden en projecten op het gebied van consent en privacy. Op activatiegebied werken we hard aan toekomstbestendige oplossingen om de addressability van de campagnes van onze klanten te vergroten, je kunt hierbij denken aan custom bidding en weather targeting. Tot slot is het team eveneens nauw betrokken bij het ondersteunen van internationale klanten samen met Annalect collega’s binnen de EMEA regio.

Wat kom je doen?
Vanuit jouw rol ben je primair verantwoordelijk voor het proactief ondersteunen van klanten op Search Ads 360 (SA360), Google Analytics 360 (GA360) en aanverwante producten. Samen met het GMP partnership team help je onze klanten door hun searchcampagnes en andere digitale marketingactiviteiten elke dag iets slimmer te maken. Dat doe je ten eerste door proactive support te bieden en klanten te inspireren om nog meer data gedreven en geautomatiseerd te werken. Verder informeer je de klanten over nieuwste mogelijkheden binnen SA360 en GA360 en help je bij integraties met andere onderdelen van het Google Marketing Platform zoals Campaign Manager 360 en Data Studio.

Doordat je zelf geen campagnemanagement uitvoert, kun je voor klanten volledig focussen op de lange termijn projecten en innovaties. Hierbij kun je denken aan het helpen implementeren van geavanceerde bid strategies, het automatiseren van campagnemanagement, rapportages en performance insights, het adviseren bij audience strategieën en bij account herstructureringen. Daarnaast ondersteun je klanten bij het verhogen van hun interne kennisniveau door middel van consultancy en het geven van trainingen.


Wat we bieden

 • Een prachtbaan bij een bureau waar technologie, data en analytics centraal staan. Waar een data-gedreven infrastructuur niet een haastklus is maar juist core-business.
 • De mogelijkheid om een snel groeiend, bestaand partnership verder op te schalen waarbij je veel ruimte hebt voor eigen initiatief.
 • Een uitdaging waar je zowel jouw commerciële als inhoudelijke skills continu nodig gaat hebben.
 • De mogelijkheid om vol te kunnen inzetten op het doorontwikkelen van je expertise binnen datagedraven marketing, Google Marketing Platform en marketing technologie waarbij geen dag hetzelfde is.
 • Het gevoel van je eigen startup maar dan wel binnen een bureaugroep die werkt voor enkele van de grootste adverteerders in Nederland.
 • Een plek in een multidisciplinair team van zeer getalenteerde specialisten die hun kennis met je willen delen, maar ook van jou willen leren.
 • Een salaris dat daarbij past met verder uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Functievereisten

 • Minimaal 3 jaar hands-on ervaring met search engine advertising en Google Analytics. Ervaring met andere onderdelen van het Google Marketing Platform met in het bijzonder SA360 en tag management geldt hierbij als extra pré.
 • Ervaring in het voeren van gesprekken met zowel adverteerders als senior digital marketing specialisten over hun data & tech strategie.
 • Een passie voor data-driven marketing, advertising technologie en het ontwikkelen van bestaande en nieuwe klantrelaties. Je volgt de ontwikkelingen en product innovaties in search engine marketing en analytics dus op de voet.
 • Je bent gedreven om het maximale resultaat uit technologie te halen en verstaat de kunst om aan meerdere projecten tegelijk te werken.
 • Uiteraard ben je leergierig, heb je een commerciële blik en sta je open om nieuwe, toepassingen, analyses en expertise tot je te nemen.
 • Je werkt je graag samen met verschillende soorten specialisten, zowel binnen als buiten Annalect.


Interesse?

Herken jij jezelf hierin en ben jij de persoon waar wij naar op zoek zijn? Solliciteer dan snel!

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Ryan Saheblal: ryan.saheblal@omnicommediagroup.com