SEA Specialist

Functieomschrijving


Wij zoeken een SEA specialist voor de uitbreiding van ons SEA/ E-commerce team, die verder wil leren en aan campagnes van grote en mooie merken wil werken.

De OMD Family, een bijzondere club, waar je als SEA Specialist zomaar onderdeel van kunt worden. Als nieuw lid van de familie voeg je directs iets moois toe. Je maakt onze klanten nóg succesvoller. Door ze te laten shinen op die plekken waar het opvalt. In de stortvloed van advertenties en informatie springen de campagnes van jouw klanten eruit.

Dat is wat we dagelijks doen, voor de mooiste klanten. Wat denk je van McDonald’s, Mercedes-Benz, Beyond Meat, PepsiCo en L’Oréal? Online, offline, van Instagram tot Google, we raken mensen. En dat doen we zo goed dat het awards oplevert. De AMMA, SpinAward, Effie, SponsorRing, ze prijken allemaal in de prijzenkast van Omnicom Media Group (OMG), waar we onderdeel van uitmaken.

Functievereisten

Jouw waarde als SEA Specialist bij OMD

Zoekwoorden checken, advertentieteksten schrijven, biedingsstrategieën opzetten, de nieuwste digitale trends en ontwikkelingen volgen en toepassen en je klanten adviseren. Het zijn zomaar een paar momenten van je dag. Jouw ultieme doel? Marketingdoelstellingen van je klanten vertalen naar slimme SEA-strategieën, en tegelijkertijd plezier hebben in je werk. Je doet niet alleen zoekwoorden campagnes maar ook Discovery Ads, Google Shopping, Amazon Sponsored Products en andere Retail Media platformen.

Je kunt bij OMD sparren met een groot aantal zeer ervaren SEA collega’s en met mensen uit andere teams, bijvoorbeeld onze Data Science afdeling of het Web Optimization team. Zo bouw je de kennis en ervaring op om de groeipaden te bewandelen die je met de People Manager hebt besproken. Je kunt de diepte in om Search Director te worden of de breedte in door Digital Consultant of Strateeg te worden.


We are people obsessed bij OMD

En dat merk je, want relaties zijn voor ons van grote waarde. Onderling en met onze klanten. We vinden je persoonlijkheid het belangrijkst en staan dan ook open voor elkaars mening en ideeën. Wat wil je bereiken? Jij hebt de regie over je groei en wij faciliteren de mogelijkheden. Dus toon vooral initiatief en je carrière neemt een enorme vlucht. Groeien in je specialisme of juist een hele andere kant op, werken met klanten in het buitenland? Het kan allemaal!

Connected Teams & Tools

Ons teamgevoel is sterk. Je bent zelf verantwoordelijk voor je werk en carrière maar als collega’s zijn we er altijd om je te helpen. Onze focus? De beste oplossing voor onze klanten. Onze aanpak? Slimme campagnes creëren, die volledig data gedreven zijn. Via ons eigen unieke Omni platform, cool toch? Het geeft onze klanten de kans de best mogelijke beslissingen te nemen over hun branding en campagnes. En dat is ons motto: Better decisions, faster!

Ons aanbod aan jou

Alle ruimte om te groeien met vrijheid en vertrouwen om te excelleren in je werk. Jij neemt je werk serieus en wij jou. Dus bieden we je:

 • Een mooie functie als SEA specialist met veel ruimte om te groeien, zowel op persoonlijk- als professioneel gebied, in een gezellig team
 • Fun!  Zoals vrijdagmiddagborrels, feestjes met publishers, bootcamp sessies, ons kerstfeest en teamuitjes naar bijvoorbeeld festivals; 
 • 27 vakantiedagen per jaar voor de nodige ontspanning;
 • Flexibiliteit in het indelen van jouw werkweek en –locatie;
 • Een goed salaris. Zelfs voor een baan die voelt als hobby is het fair om betaald te krijgen. 
 • Een plek binnen de OMD Family. Check alvast ons Instagramkanaal.

Jouw tools

Je moet een goede dosis humor en gezelligheid meebrengen, anders krijg je het zwaar tussen onze prettig gestoorde collega’s. Verder heb je ook nog:

 • Een hbo- of wo-diploma;
 • 2-3 jaar ervaring in hands-on SEA campagne management;
 • Ervaring met Google Ads, Microsoft Ads en Google Analytics;
 • Je scoort bonuspunten als je ook ervaring/kennis hebt met/van: Bol.com advertising, Amazon Sponsored Products, SA360, Kenshoo of Data Studio;
 • Je bent resultaatgericht, analytisch, sterk met cijfers, nieuwsgierig en initiatiefrijk;
 • Een proactieve houding met betrekking tot nieuwe ontwikkelingen wordt zeer gewaardeerd;
 • Positieve energie waarmee je anderen inspireert.

Let’s go!

Realiseer jij next level searchcampagnes en wil je sparren met andere search collega’s? Solliciteer dan direct. Toch nog een vraag? Dat kan uiteraard via bas.mettivier.meijer@omd.com