SEA Specialist

Functieomschrijving

De OMD Family, een bijzondere club, waar je als SEA Specialist zomaar onderdeel van kunt worden. Als nieuw lid van de familie voeg je directs iets moois toe. Je maakt onze klanten nóg succesvoller. Door ze te laten shinen op die plekken waar het opvalt. In de stortvloed van advertenties en informatie springen de campagnes van jouw klanten eruit.

Dat is wat we dagelijks doen, voor de mooiste klanten. Wat denk je van McDonalds, Renault, PepsiCo en L’Oréal? Online, offline, van Instagram tot Google, we raken mensen. En dat doen we zo goed dat het awards oplevert. De AMMA, SpinAward, Effie, SponsorRing, ze prijken allemaal in de prijzenkast van Omnicom Media Group (OMG), waar we onderdeel van uitmaken.

Wij zoeken een SEA specialist voor de uitbreiding van ons team, die verder wil leren en aan campagnes van grote en mooie klanten wil werken.


Jouw waarde als SEA Specialist bij OMD

Zoekwoorden checken, advertentieteksten schrijven, biedingsstrategieën opzetten en de nieuwste digitale trends en ontwikkelingen volgen en toepassen. Het zijn zomaar een paar momenten van je dag. Jouw ultieme doel? Marketingdoelstellingen van je klanten vertalen naar slimme SEA-strategieën. Zodat je klanten floreren en groeien. Je doet niet alleen zoekwoorden campagnes maar ook Discovery Ads, Google Shopping en Shopping Campaign with Partners waar we in 2020 de bureau-primeur mee hadden in Nederland.


Je kunt bij OMD sparren met een groot aantal zeer ervaren SEA collega’s en met mensen uit andere teams, bijvoorbeeld onze Data Science afdeling of het Web Optimization team. Zo bouw je de kennis en ervaring op om de groeipaden te bewandelen die je met de People Manager hebt besproken. Je kunt de diepte in om Search Director te worden of de breedte in door Digital Consultant, Director of Strateeg te worden.


We are people obsessed bij OMD

En dat merk je, want relaties zijn voor ons van grote waarde. Onderling en met onze klanten. We vinden je persoonlijkheid het belangrijkst en staan dan ook open voor elkaars mening en ideeën. Wat wil je bereiken? Jij hebt de regie over je groei en wij faciliteren de mogelijkheden. Dus toon vooral initiatief en je carrière neemt een enorme vlucht. Groeien in je specialisme of juist een hele andere kant op, werken met klanten in het buitenland? Het kan allemaal!

Connected Teams & Tools

Ons teamgevoel is sterk. Je bent zelf verantwoordelijk voor je werk en carrière maar als collega’s zijn we er altijd om je te helpen. Onze focus? De beste oplossing voor onze klanten. Onze aanpak? Slimme campagnes creëren, die volledig datagedreven zijn. Via ons eigen unieke Omni platform, cool toch? Het geeft onze klanten de kans de best mogelijke beslissingen te nemen over hun branding en campagnes. En dat is ons motto: Better decisions, faster!


Ons aanbod aan jou

Alle ruimte om te groeien met vrijheid en vertrouwen om te excelleren in je werk. Jij neemt je werk serieus en wij jou. Dus bieden we je:

 • Een mooie functie als SEA specialist bij mediabureau OMD met veel ruimte om te groeien, zowel op persoonlijk- als professioneel gebied;
 • Fun! Zoals (digitale) vrijdagmiddagborrels, feestjes met publishers, bootcamp sessies, ons kerstfeest en teamuitjes naar bijvoorbeeld festivals; (uiteraard pas wanneer Corona weer een beetje onder controle is)
 • Vakantiedagen: 27 per jaar om je van de nodige ontspanning te voorzien;
 • Een goed salaris. Zelfs voor een baan die voelt als hobby is het fair om betaald te krijgen. Wil je weten hoeveel? Bel ons!
 • Een plek binnen de OMD Family. Check alvast ons Instagramkanaal.

Functievereisten

Jouw tools

Je moet een goede dosis humor en gezelligheid meebrengen, anders krijg je het zwaar tussen onze prettig gestoorde collega’s. Verder heb je ook nog:

 • Een hbo- of wo-diploma;
 • 2-3 jaar ervaring in hands-on SEA campagne management;
 • Ervaring met Google Ads, Microsoft Ads en Google Analytics;
 • Je scoort bonuspunten als je ook ervaring/kennis hebt met/van: SA360, Marin, Kenshoo en Data Studio;
 • Je bent resultaatgericht, analytisch, sterk met cijfers, nieuwsgierig en initiatiefrijk;
 • Positieve energie waarmee je anderen inspireert.


Let's go!


  Realiseer jij next level Paid Search campagnes en wil je sparren met andere search collega’s? Solliciteer dan direct! 

  Toch nog een vraag? Dan kan je contact opnemen met Bas Mettivier Meijer via bas.mettivier.meijer@omd.com