Platform Specialist Google Analytics and Tag Management

Functieomschrijving

Annalect is Google Marketing Platform Sales Partner en maakt onderdeel uit van OmnicomMediaGroup (OMG). Wij specialiseren ons in marketingtechnologie, data en analytics. Ons doel is om adverteerders en bureaus in staat te stellen om data-driven marketing resultaten te behalen door de beste data, technologie en analytics oplossingen te bieden. Annalect werkt in Nederland onder meer voor Renault, L’Oréal, Independer en Pepsico.


Technology binnen Annalect
Annalect is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de strategie van OmnicomMediaGroup rondom data en technologie. Dit omvat zowel het begeleiden van klanten op dit gebied als het beheren van overeenkomsten met data en technologie partners van OmnicomMediaGroup in de Nederlandse markt. Het Technology team dat dit ten uitvoer brengt bestaat uit platform specialisten, engineers en ervaren consultants die voor klanten het maximale uit hun “tech stack” weten te halen. Het team werkt samen met collega’s in de gehele regio (EMEA).


Wat ga je doen?
Als GTM & GA Specialist word je uitgedaagd op het gebied van adtech en martech. Je voert verschillende projecten uit op gebied van Google Analytics en tag management, implementaties, een migratie naar een nieuwe ad server, het implementeren van verschillende platformen zoals consent managers, DSP’s, CDPs en ad servers binnen het tech-ecosysteem van een adverteerder. Daarnaast denk je mee over hoe klanten de meeste waarde kunnen halen uit Google Analytics 360 en GA4, en hoe de data in deze systemen zo rijk en betrouwbaar mogelijk gemaakt kan worden. Samen met de internationale Technology teams help je Omnicom bureaus en adverteerders met het bouwen van innovatieve cases rondom Omni, het people-based precision marketing platform van Omnicom, en met de overgang naar cookieless.

Vanuit jouw rol ben je primair verantwoordelijk voor het proactief ondersteunen van klanten op Google Analytics, Google Tag Manager (GTM) en in bredere zin het gehele Google Marketing Platform. Daarnaast ondersteun je klanten bij het verhogen van hun interne kennisniveau door middel van consultancy.


6 redenen waarom jij bij Annalect wilt werken

 • Een prachtbaan in een bureau waar technologie, data en analytics centraal staan. Waar een data-gedreven infrastructuur niet een haastklus is maar juist core-business.
 • Het gevoel van een startup maar dan wel binnen een bureaugroep die werkt voor enkele van de grootste adverteerders in Nederland.
 • Een plek in een multidisciplinair team van zeer getalenteerde specialisten die hun kennis met je willen delen, maar ook van jou willen leren.
 • Technologie om je vingers bij af te likken en toegang tot een schat aan data. Bij Annalect kun je vol inzetten op het door ontwikkelen van je expertise binnen advertising technologie en daarbuiten.
 • Ruimte voor eigen initiatief
 • Een salaris dat daarbij past met verder uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Functievereisten

Herken jij jezelf hierin?

 • Minimaal 2 jaar hands-on ervaring met het beheren van Google Analytics en GTM.
 • Nieuwsgierigheid naar features en mogelijkheden zoals GA4, consent mode, conversion uploads, server side tagging, Javascript, Data Studio, ADH en BigQuery gelden daarbij als pré.
 • Een voorliefde voor advertising en marketing technologie (adtech en martech) en de data die erin zit.
 • Je hoeft niet veel code te kunnen schrijven maar je moet daar wel voor open staan. Als je dat al wel doet dan ben je bij ons zeker niet de enige.
 • Je bent gedreven om het maximale resultaat uit technologie te halen en verstaat de kunst om aan meerdere projecten tegelijk te werken.
 • Uiteraard ben je leergierig en en sta je open om nieuwe platformen, toepassingen en expertise tot je te nemen.
 • Je werkt graag samen met andere specialisten, zowel binnen als buiten OMG.

Interesse en solliciteren

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Iris van Hees via iris.van.hees@annalect.com of 06-43931263. 

Ben jij de persoon die wij zoeken? Wacht dan niet langer en klik op de solliciteer button!