Media Analist Annalect

Functieomschrijving

Annalect is een bureau dat adverteerders in staat stelt om data-gedreven marketingresultaten te behalen door de beste data, technologie en analytics-oplossingen te bieden. Ongeveer de helft van het Annalect team werkt vanuit een analytics rol dagelijks met data. Sommige specialisten werken aan multi touch attributie, anderen aan marketing mix modeling. We hebben experts op gebied van experimenten en specialisten op gebied van brand tracking en consumentgedrag. Samen hebben we de denkkracht om de meest complexe en gevoelige onderzoeksvragen te beantwoorden.


Annalect maakt onderdeel uit van de OmnicomMediaGroup, werkt in Nederland onder meer voor Renault, L’Oréal, Pepsico en McDonald’s en is een Google Marketing Platform Sales Partner en Relay42 Partner.

 

Wat ga je doen?
Als Media Analist word je continu uitgedaagd door klanten, bureaus en collega's op het gebied van media- en marketingcommunicatieonderzoek en het duiden en visualiseren van data. Samen met je collega's van het Media Scienceteam ben je elke dag bezig met het verzamelen en analyseren van relevante data over doelgroepen, communicatie, media en markten waarin onze klanten zich bewegen. Je bent (mede)verantwoordelijk voor verschillende soorten projecten, zoals het evalueren van multimediale campagnes en reclame-uitingen op communicatie KPI's, het analyseren van mediabestedingen van adverteerders in een bepaalde branche en het vaststellen van de impact van campagnes op merkdoelstellingen. Hierbij combineer je een vlekkeloze executie met het vermogen om complexiteit in begrijpelijke taal uit te leggen aan klanten, partners en collega's. Binnen Annalect en OmnicomMediaGroup werk je uiteraard ook samen met andere teams en daardoor sta je voortdurend in contact met verschillende specialisten.


Waarom jij bij Annalect aan de slag wil gaan

 • Een prachtbaan in een bureau waar research, data en analytics centraal staan.
 • Het gevoel van een startup maar dan wel binnen een bureaugroep die werkt voor enkele van de grootste adverteerders in Nederland.
 • Een plek in een multidisciplinair team van zeer getalenteerde specialisten die hun kennis met je willen delen, maar ook van jou willen leren.
 • Technologie om je vingers bij af te likken en toegang tot een schat aan data. Bij Annalect kun je vol inzetten op het doorontwikkelen van je expertise binnen advertisingtechnologie en daarbuiten.
 • Ruimte voor eigen initiatief.
 • Een salaris dat daarbij past met verder uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Functievereisten

Ben jij de persoon die wij zoeken en herken jij jezelf in het volgende?

 • Een voorliefde voor data, (media)onderzoek, modeling en de insights die daaruit voortvloeien.
 • Je hebt een relevante universitaire opleiding afgerond zoals Communicatiewetenschap of Consumer Psychology.
 • Je hebt ervaring met SPSS. Ervaring met R, Python of SQL is een pré, net als datavisualisatie tools.
 • We zoeken een analytisch denker.
 • Je bent nieuwsgierig en leergierig en maakt je nieuwe tools, platformen en toepassingen snel eigen.
 • Je werkt graag samen met andere specialisten, zowel binnen als buiten het team.


Interesse en solliciteren
Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Marijke Wiersma via marijke.wiersma@annalect.com.

Interesse? Wacht dan niet langer en klik op de solliciteer button!