Skip to content

Media Analist

Amstelveen, Noord-Holland, NederlandAnnalect

Functieomschrijving


Heb jij een passie voor (markt)onderzoek en consumentengedrag, en kun je niet wachten om in de grote hoeveelheid aanwezige data te duiken? Om onderzoek te doen naar wat wel en niet werkt op het gebied van reclame, consumentengedrag en media? Wil je graag adverteerders van inzichten voorzien zodat zij hun mediastrategieën kunnen optimaliseren? Zoek niet verder en neem contact met ons op!


Annalect maakt onderdeel uit van OmnicomMediaGroup en specialiseert zich in marketingtechnologie, data en analytics. Wij helpen adverteerders om data-gedreven marketingresultaten te behalen. Ongeveer de helft van de collega’s van Annalect werkt dagelijks met data. We hebben experts op gebied van crossmediaal effectonderzoek, multi touch attributie, marketing mix modeling en consumentgedrag. Samen hebben we de denkkracht om de meest complexe en gevoelige analysevraagstukken op te lossen. Annalect maakt onderdeel uit van de OmnicomMediaGroup en we werken in Nederland onder meer voor Renault, L’Oréal, Pepsico en McDonald’s.

Wat ga je doen?

Als Research Analist word je continu uitgedaagd door klanten, bureaus en collega's op het gebied van media- en marketingcommunicatieonderzoek en het duiden en visualiseren van data. Samen met je collega's van het Media Scienceteam ben je elke dag bezig met het verzamelen en analyseren van relevante data over doelgroepen, communicatie, media en markten. Je bent (mede)verantwoordelijk voor verschillende soorten projecten en beantwoordt vragen over de effectiviteit van multimediale campagnes & doelgroepsamenstelling. Hiernaast probeer je een zo goed mogelijk beeld te ontwikkelen van consumentengedrag over veel verschillende markten.

Het is hierbij erg belangrijk dat je complexe vraagstukken weet samen te vatten in bruikbare insights én deze insights helder en duidelijk weet uit te leggen aan klanten, partners en collega's. Binnen Annalect en OmnicomMediaGroup is er samenwerking met andere marketing- en media experts, datastrategen en consultants.

Vereisten

Ben jij de persoon die wij zoeken en herken jij jezelf in het volgende?

 • Een voorliefde voor markt- en mediaonderzoek, data & modeling en de insights die daaruit voortvloeien;
 • 1 tot 2 jaar ervaring in markt- en/of mediaonderzoek;
 • Je hebt een relevante universitaire opleiding afgerond zoals Communicatiewetenschap of Consumer Psychology;
 • Je bent nieuwsgierig en leergierig en maakt je nieuwe tools, platformen en toepassingen snel eigen;
 • Je bent een aanpakker die ook goed zelfstandig kan werken, waardeert je vrijheid en gebruikt deze vrijheid om je eigen rol te vinden en uit te breiden binnen het team;
 • Je werkt graag samen met andere specialisten, zowel binnen als buiten het team;
 • Je hebt ervaring met SPSS en Excel (VBA). Dikke plus wanneer je ook ervaring hebt met R, Python of SQL, en datavisualisatietools.


Waarom jij bij Annalect aan de slag wilt gaan

 • Een prachtbaan in een bureau waar research, data en analytics centraal staan;
 • Het gevoel van een startup, maar dan binnen een bureaugroep die werkt voor enkele van de grootste adverteerders in Nederland;
 • Enthousiaste collega’s en een positieve werksfeer;
 • Goede ontwikkelings- en leermogelijkheden en trainingen, Annalect bied je een schat aan technologie, expertise en data om je verder te ontwikkelen;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Ruimte voor eigen initiatief;
 • Een salaris dat daarbij past met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.


Interesse en solliciteren

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Marijke Wiersma via marijke.wiersma@annalect.com.

of