Head of Digital Analytics

Functieomschrijving


Annalect maakt onderdeel uit van OmnicomMediaGroup en specialiseert zich in marketingtechnologie, data en analytics. Ons doel is om adverteerders en bureaus in staat te stellen om data-driven marketing resultaten te behalen door de beste data, technologie en analytics oplossingen te bieden. Dit doen we zowel met eigen lokaal en internationaal uitgerolde systemen als met consultancy die los staat van onze technologie. Annalect werkt in Nederland onder meer voor Renault, CarNext, Independer, Pepsico en McDonald’s en is sinds 2016 een Google Marketing Platform Sales Partner.


Wat ga je doen?
Annalect is een Google Marketing Platform Sales Partner en jij speelt een sleutelrol in het vergroten van onze sales maar wel altijd vanuit de inhoud. Je adviseert en begeleid nieuwe klanten bij het overstappen naar GA360 en doet dit in nauw overleg met Google en andere partners. Daarnaast draag je er zorg voor dat bestaande klanten proactief over de nieuwste mogelijkheden worden geïnformeerd en geholpen worden bij het optimaal benutten van GA360 en de integraties met Google Marketing Platform producten of andere marketing technologie. Bij onboarding en implementatie wordt je ondersteund door ons technisch team van GTM specialisten, analisten en data engineers. Verder help je klanten bij het verhogen van hun interne kennisniveau door middel van consultancy en het geven van trainingen.

Over de afdeling

Google Marketing Platform binnen Annalect
Als GA360 Product Lead ben je onderdeel van het Google Marketing Platform team dat verantwoordelijk is voor het primaire contact met klanten en partners. Je bent het gezicht van Annalect naar de markt op het gebied van Google Marketing Platform met in het bijzonder Google Analytics en aanverwante producten zoals Tag Manager, Data Studio en Optimize. Vanuit deze rol focus je op het opbouwen, uitbreiden en onderhouden van nieuwe en bestaande klantrelaties. Hieronder vallen onder meer het leiden van new business trajecten, het onboarden van nieuwe klanten en het realiseren van zichtbaarheid binnen de markt voor Annalect. Tot slot werk je voor internationale klanten nauw samen met Annalect collega’s binnen de EMEA regio.


Redenen waarom jij bij ons aan de slag wilt?

 • Een prachtbaan in een innovatieve omgeving waar technologie, data en analytics centraal staan en waar geen dag hetzelfde is.
 • De mogelijkheid om ons snel groeiende, Google Marketing Platform Sales partnership verder op te schalen waarbij je veel ruimte hebt voor eigen initiatief.
 • Een uitdaging waar je zowel je commerciële als je inhoudelijke skills continu voor nodig gaat hebben.
 • Het gevoel van je eigen startup maar dan wel binnen een bureaugroep die werkt voor enkele van de grootste adverteerders in Nederland.
 • Onderdeel zijn van een multidisciplinair team van zeer getalenteerde specialisten die hun kennis met je willen delen, maar ook van jou willen leren.
 • Een salaris en arbeidsvoorwaarden die daarbij passen.

Functievereisten

Wat we vragen

 • Minimaal 3 jaar intensieve hands-on ervaring met GA(360), bijvoorbeeld als analist, online marketeer of specialist.
 • Ervaring met het voeren van commerciële gesprekken met (potentiële) klanten.
 • Je hebt een passie voor data-driven marketing, advertising technologie en het ontwikkelen van bestaande en nieuwe klantrelaties.
 • Presenteren gaat jou goed af. Hierbij ben je in staat om complexe materie op een eenvoudige manier uit te leggen en te visualiseren. Daarnaast kan je de implicaties van klantvragen goed overzien en daarop anticiperen.
 • Je hebt een consistent track record op het behalen van targets en het winnen van new business.
 • Binnen de advertising en marketing technologie markt heb je een sterk en relevant netwerk en volg je alle ontwikkelingen op de voet.
 • Bij grote voorkeur ervaring met overige Google Marketing Platform onderdelen 
 • Een drive om samen te werken, zowel binnen OmnicomMediaGroup als erbuiten.
 • Je deelt je kennis en skills graag met anderen maar je wil zelf nog elke dag leren.

Herken jij jezelf hierin en ben jij de persoon waar wij naar op zoek zijn? Solliciteer dan snel!

Vragen? Neem dan gerust contact op met Anton Kanis via anton.kanis@annalect.com.

Hopelijk tot snel!