Data Engineer Annalect

Functieomschrijving

Annalect is een bureau dat adverteerders in staat stelt om data-gedreven marketingresultaten te behalen door de beste data, technologie en analytics-oplossingen te bieden. Ongeveer een derde van het Annalect team werkt vanuit een technologierol dagelijks met data. Sommige specialisten werken vooral met marketing technologie, anderen richten zich meer op onze data infrastructuur. Samen hebben we de denkkracht om de meest complexe technologievraagstukken op te lossen voor onze klanten. Annalect maakt onderdeel uit van OmnicomMediaGroup en werkt in Nederland onder meer voor Renault, L’Oréal, Independer en McDonald’s. Daarnaast zijn wij een Google Marketing Platform Sales Partner en Relay42 Partner.

Cloud engineering binnen Annalect
De Technology afdeling van Annalect is verantwoordelijk voor het onderhouden, monitoren en uitbouwen van het aanbod aan data-driven marketingoplossingen en het onboarden van nieuwe klanten op de verschillende producten die wij aanbieden. Dit zijn bijvoorbeeld onderdelen van Google Marketing Platform, bijbehorende cloud for marketing oplossingen zoals Ads Data Hub en integraties met Omni, het marketing Operating System van Omnicom. Daarnaast is het Technology team verantwoordelijk voor het onderhouden en monitoren van de data infrastructuur die gebruikt wordt binnen OmnicomMediaGroup en het onderhouden van de relaties met onze internationale collega’s op dit vlak. Onze bestaande data infrastructuur draait op EC2 instanties met Airflow en Postgres en hierbij maken wij gebruik van AWS en GCP.

Wat ga je doen?
Het huidige Technology team bestaat uit professionals die op hun eigen gebied van de hoed en de rand weten en dat verwachten ze ook van jou. Als Data Engineer zorg je ervoor dat we op een logische manier data verzamelen en opslaan en dat we die data vervolgens zoveel mogelijk geautomatiseerd kunnen benaderen. Voorbeelden hiervan zijn het via APIs verzamelen en aggregeren van data uit marketingplatforms, het combineren van data vanuit onze ERP software en Google Analytics ten behoeve van een klant-dashboard en het mogelijk maken van nieuwe vormen van targeting in systemen zoals Display & Video 360.

Omdat het een relatief klein team is, vraagt deze rol om iemand die graag met verschillende projecten tegelijkertijd bezig is en schakelt met mensen van binnen de technology expertises én daarbuiten.


Wat maakt het werken bij ons aantrekkelijk?

 • Een prachtbaan in een innovatieve omgeving waar technologie, data en analytics centraal staan. Waar een data-gedreven infrastructuur niet een haastklus is maar juist core-business.
 • Het gevoel van een startup maar dan wel binnen een bureaugroep die werkt voor enkele van de grootste adverteerders in Nederland.
 • Een plek in een multidisciplinair team van zeer getalenteerde specialisten die hun kennis met je willen delen, maar ook van jou willen leren.
 • Technologie om je vingers bij af te likken en toegang tot een schat aan data.
 • Ruimte voor eigen initiatief.
 • Een salaris en arbeidsvoorwaarden die daarbij passen.

Functievereisten

Ben jij de persoon naar wie wij op zoek zijn?

 • Je bent een echte team player en je werkt graag samen met andere specialisten. Hierbij deel je jouw kennis en kunde graag met anderen en investeer je continu in het niveau van het team. Daarnaast ben je ook in staat om onafhankelijk aan projecten te werken.
 • Python pak je als eerste uit de gereedschapskist om een klus te klaren.
 • Als data- of cloud engineer heb je minimaal 2 jaar hands-on ervaring opgedaan met GCP en AWS en bij voorkeur ook met Airflow, pandas, Jupyter, git, Atlassian / Jira, Docker, BigQuery, ETL / ELT pipelines
 • Je hebt brede kennis van Linux en je voorkeur gaat uit naar het gebruik van de command-line zoals Bash.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Jenkins, infrastructure as code frameworks zoals Terraform of Ansible, en Kubernetes 
 • Je hebt affiniteit met data governance, data quality, data lineage, knowledge capture, en het borgen van kennis.
 • Je hebt ervaring met Google Analytics 360, ad serving systemen zoals Campaign Manager 360, advertentieplatformen zoals Facebook en Google Ads en clean rooms zoals Ads Data Hub is een belangrijke pré

Interesse en solliciteren
Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!


Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Iris van Hees via 06 43931263 of iris.van.hees@annalect.com.